CASA MEMORIALĂ ION BORCEA , RACOVA

 BACĂU-CASA MEMORIALĂ ION BORCEA , RACOVA BC-BACĂU 
Punct de plecare : Bacău
Punct de trecere : Racova
Distanţa : 46 km
Diferenta de nivel : 60 hm
Observaţii : -

Un traseu simplu fără dificultati în parcurgerea lui . "Casa memorială Ion Borcea" consider ca e un obiectiv turistic care trebuie vizitat indiferent de mijlocul de transport . Eu l-am vizitat cu bicicleta binenteles . 
  Conform Wikipedia :
   " Ioan Borcea (n. 13 ianuarie 1879, comuna Buhoci, judeţul Bacău - d. 30iulie 1936, comuna Agigea, judeţul Constanta) a fost un zoolog roman membru corespondent al Academiei Romane, specialist în fauna Marii Negre, care si-a dedicat viaţa cunoaşterii ecosistemelor marine, fiind de asemenea fondatorul oceanografiei româneşti si a staţiuni de Cercetări Maritime de la Agigea.
BIOGRAFIE:
  Ioan Borcea a început cursurile liceale la Liceul Naţional din Iaşi si le-a terminat la 1897 la Liceul Internat ca şef de promoţie. A urmat apoi cursurile Facultăţii de Ştiinţe, Secţia de Ştiinţe Naturale, a Universităţii din Iaşi. În anul 1900 a fost preparator , conferenţiar în 1906, si apoi, începînd din anul 1912 si pana în 1036, profesor la Universitatea din Iaşi.
  Începînd cu anul 1901 , ca bursier al fondului "Vasile Adamachi", si-a continuat studiile în Franţa, la universitatea Sorbona din Paris, Facultatea de Ştiinţe ale Naturii, obtinand licenţa în 1903 si doctoratul în 1905 cu teza Recherches sur le system uro-genital des Elasmobranches.
  Ioan Borcea a fost membru corespondent al Academiei Romane în 1919, membru fondator al Academiei de Ştiinţe din România în anul 1935 si al unor societăţi de ştiinţe din tara si străinătate. A fost, de asemenea , Decan al Facultăţii de Ştiinţe din Iaşi , director al Muzeului de Istorie Naturală din Iaşi (1912-1936) si fondator, în 1926, al Staţiuni Zoologice Marine de la Agigea al cărei director a fost între anii 1926-1936. Profesorul Borcea a fost ministru al Cultelor si Instrucţiunii Publice în perioada 1919-1920 si ministru ad-interim la Comert. In 1936 a fost numit Doctor honoris causa al universităţii din Montpellier , Franţa .
 Ion Borcea a fost de asemenea demnitar al Lojii Dimitrie Cantemir din Iaşi , pe care a reprezentat-o la şedinţa solemnă de la Iaşi a Francmasoneriei Romane Unite .
  Casa memorială "Ion Borcea" este situată în comuna Racova din judeţul Bacău . "
Sunt realizari foarte mari , care nu cred ca mai pot fi egalate . Eu am ajuns sambata după amiaza si am putut intra în curtea casei , dar atat , probabil pentru a vizita si interiorul trebuie anunţat vreun localnic din vecinătate . Nu ai cum sa treci peste aspectul general în care e casa , si mi-am dat seama ca nu este photoshop destul de bun care sa "scoata" unele "chestii" facute de unii (vezi băncile de plastic , colorate , gardutul de fier si altele ) . În spatele casei sunt nişte anexe care deja au căzut , si casa , în general , e într-o stare de degradare , dar oare la ce mă aşteptam?
HARTA SI GRAFICUL ALTITUDINILORAICI