SLANIC MOLDOVA-MĂNĂSTIREA CASIN

 BACĂU-COMANESTI-SLANIC MOLDOVA-ONESTI-MĂNĂSTIREA CASIN-ONEŞTI-BACĂU 
Punct de plecare : Bacau
Punct de trecere : Targu Ocna
Distanta : 208 km
Diferenta de nivel : 1210 hm
Timp pedalat : -
Observatii : verificarea bicicletei si echiparea


  Ideea depasirii limitei de 200 kilometri parcursi cu bicicleta într-o zi , mi-a venit după ce am văzut ca depăşeam 100 de kilometri fără prea mari probleme . Am căutat mai multe variante de traseu si am ales cea de mai sus si pentru ca parcurge zone turistice destul de renumite si frumoase . Slanic Moldova , perla Moldovei si Mănăstirea Casin . Am mai parcurs 190 km pe traseul spre Bicaz pentru ca am ajuns la baraj si am mai fost prin unele cartiere din oraş dar atunci nu mă interesa numărul kilometrilor ci doar destinatia . 
  Plecarea tot dimineaţa la 6:30 doar ca acum cu mai multă experienţă , bicicleta mai bine echipata si as zice eu , mai antrenat . Blocurile , podul , Pambac-ul , ramaneau in urma destul de repede si îmi doream sa ies sa pot pedala pe şosea cat de tare pot , asta si pentru ca era destul de rece . Am trecut prin porţiuni cu ceaţă , a trebuit sa mă îmbrac si cu tricoul de schimb care îl aveam , sa mă opresc si sa pornesc farul si stopul , sa le opresc si tot asa pana la serpentinele de la Grigoreni de unde am ieşit din ceaţă si am început sa mă încălzesc de la pedalat dar si de la soare . E o zona care îmi place mult , si îmi făcea plăcere sa o revad , la fel ca izvorul de la 10 km de Moinesti unde voiam sa fac prima oprire . Acolo am stat doar cateva minute si din nou la drum . 
  După Moinesti din nou zona care nu o cunosc . E posibil sa fi fost pe acolo o data sau de doua ori candva de mult , dar nu-mi aminteam nimic . Şoseaua e buna si profitam de asta ca sa scot un timp cat mai bun pentru cazul ca apare ceva neprevazut pe parcurs . Am trecut pe langa Comanesti , Darmanesti , Dofteana aproape fără sa-mi dau seama . Am oprit la un monument al eroilor căzuţi în primul război mondial , la un magazin dintr-un sat după care repede direcţia Slanic Moldova .
  Intrat pe şoseaua spre Slanic era de aşteptat sa înaintez mai greu , fiind mai mare diferenta de nivel , însă spre surprinderea mea înaintam destul de bine si m-am oprit doar sa-mi pun genunchiera la genunchiul cu probleme . Drumul e bun cu mici porţiuni unde e stricat . Nu ştiu de cat timp o fi stricat dar pare ca e mai uşor de pus un semn care sa avertizeze decat repararea în sine , binenţeles pe un drum către o staţiune perlă a Moldovei . Am ajuns bine în Slanic dar am stat cam doua minute si am plecat . Parcursesem aproape jumătate din drum si urma un traseu de care nu aveam idee cum poate fi , si trecuse aproape jumătate din zi si urma partea a doua , dar nu la fel de odihnit ca dimineaţa .
  După o oprire la un fast food in Targu Ocna am plecat cu planuri mari spre Oneşti . Am parcurs cam şase kilometri si am făcut pana . Nu e ceva ieşit din comun , dar faptul ca nu aveam scule si ceea ce-mi trebuia pentru a repara camera m-a derutat puţin . A fost prima pana si nu ştiam cum sa procedez . Cred ca am avut noroc pentru ca am mers cativa metri pe jos si am gasit pe cineva care avea treaba la maşină si întrebîndu-l dacă are cumva o camera sau dacă stie vreo vulcanizare prin apropiere mi-a zis ca nu , dar ca poate sa mă duca la bazarul din Targu Ocna . Mai bine de atat nici ca se putea . Am schimbat camera si la drum Targu Ocna spre Oneşti , din nou . 
  După aceasta intamplare îmi doream sa nu mai intervina nimic în planul meu . Imi doream dar intervenea . Oboseala se făcea tot mai simtita . 
  Cu cateva zile în urma vazusem niste fotografii cu o cascada , cascada Bucias , da , Bacăul are si cascade . Aici voiam sa ajung , dar timpul nu-mi mai permitea ca sa ajung cat mai în siguranţă acasă . Ajuns în Mănăstirea Casin cu părere de rău am făcut cale întoarsă spre Oneşti cu gandul la o alta plimbare în care sa pot ajunge si la cascada .
  Era 17:15 cand am plecat din Oneşti spre Bacău . Simţeam oboseala dar cel mai rău , simţeam genunchiul care îl foloseam în diferite moduri ca sa fiu cat mai eficient . Din Oneşti la Bacău sunt aproximativ 50 km . În anumite condiţii se parcurg destul de uşor . Dar acum sigur nu erau acele condiţii . Totuşi kilometru după kilometru , sat după sat , panta după panta le lăsam în urma . Cel mai mult îmi doream sa ajung cat mai repede la ultimii 20 kilometri , în special coborarea de pe Magura . După aceasta coborare parcă îmi trecuse si oboseala si am ajuns acasă . Efectele negative sunt multe , le voi simţi cateva zile , bicicleta scartaie ca un greier , toate trecătoare dar si multe pozitive . Ce va urma ? Nu ştiu nici eu , dar sunt atat de multe posibilitati ca sigur voi găsi ceva care sa-mi facă plăcere , binenţeles nu fără bicicleta .
HARTA SI GRAFICUL ALTITUDINILORAICI