BACĂU-VALEA BUDULUI dus-intors 30 km

BACĂU-VALEA BUDULUI-BACĂU 30 KM
După aproape o saptamana de instabilitate meteorologica m-am decis sa ies , binenţeles cu bicicleta . Am mai făcut o scurta plimbare la Buhusi dar voiam sa mai schimb ceva dar nu ştiam ce , de fapt aveam o idee . Plecand de acasă nu ştiam în ce direcţie sa o iau . M-am decis în ultimul moment .

Mi-am amintit de un picnic , cu ani în urma la marginea unui drum forestier ce pornea din şoseaua ce merge la Moinesti si în cateva minute eram deja pe direcţia aia . După o saptamana în care am avut puţină mişcare , pedalatul spre Valea Budului era o plăcere , chiar dacă batea vantul din fata . Am ajuns la intersecţia respectivă si am văzut ca e un drum interzis circulatiei publice . 
  Am mai mers prin pădure sau şosele puţin circulate care treceau prin zone impadurite dar aici era altceva . Un drum forestier pietruit , Chetrosu 6,4 km , spre rezervatia naturală Arsura care arată mult mai bine decat unele drumuri de la sate si poate unele din oraşe . Urcarea nu e grea , aerul curat si frumuseţea locului amplifica plăcerea urcatului . 
  Kilometrajul îmi arăta ca am mers aproximativ 6,5 km de la şosea si ajunsesem intr-un loc unde se intersecta cu un alt drum forestier , Rosca , si părea sa fie punctul cel mai înalt de unde continuarea drumului părea sa coboare . Am decis sa mă întorc si sa vin altădată sa vad unde duce drumul sau sa cer ceva informaţii de la cineva din zona .
  Probabil ca acest traseu e cunoscut si frecventat pentru ca la întoarcere m-am intalnit cu un alt biciclist . După ce am fost si eu si din poze se înţelege de ce .